Mistä on kyse?


Kill Arman sai alkunsa 11 vuotta sitten leikkimielisestä ajatuksesta lähteä kaukoitään kuvaamaan Kung-Fu mestareita. Teimme silloin ohjaaja Tuukka Tiensuun kanssa edesmenneellä kaapelikanava MoonTV:llä Dresscode nimistä muotiohjelmaa. Vuonna 2008 päätimme toteuttaa tuon pitkäaikaisen unelmamme ja Kill Arman käynnistyi. Neljä vuotta myöhemmin vuonna 2012, sarjasta on tehty jo kaksi tuotantokautta sekä sarjalla on Rabbit Filmisin ansiosta kansainvälinen levitysdiili ja se näkyy yli 130 maassa.

Arman Kambodzassa

On kulunut kaksi vuotta siitä, kun kuvasimme Kill Arman II:n viimeisiä jaksoja. Vikalta reissulta kotiin tullessa sanoin Tuukalle autossa "Mä en sit enää ikinä lähde mihinkään. En edes mökille. Meen himaan ja laitan ovet ja ikkunat kiinni ja vanhenen neljän seinän sisällä". Meni puoli vuotta kun kirjoitin Tuukalle kirjeen, jossa käsittelin seikkailumme hyviä ja huonoja hetkiä ja vuodatin sivutolkulla kaikki fiilikset. Kirjeen lopussa luki "Mulla on Tuukka sellainen olo, että tää on sittenkin trilogia". Tuukka soitti myöhemmin ja sanoi tuntevansa samoin.

Me oltiin aiemmin puhuttu, että jos ikinä tehdään kolmatta kautta, siinä ei olisi kamppailulajeja. Tärkeimmät syyt olivat:

  1. Me ollaan jo tehty 20 lajia, emmekä halua, että sarja toistaa itseään.
  2. Eka kausi piti sisällään klassiset lajit ja Arman (puhun aina itsestäni eri ihmisenä kun puhun sarjasta tuottajan näkökulmasta) oli TÄYSIN pihalla kaikesta. Tokalla kaudella meno oli rajumpaa ja Armanin kehitys näkyi. Arman ei kuitenkaan tule ikinä pärjäämään moninkertaisille maailmanmestareille, joten siinäkään emme voi tarjota meidän arvokkaille faneille mitään uutta.

Sarja kertoo alunperinkin räätälistä, joka tekee elämässään täyskäännöksen. Räätälistä, joka ottaa elämänsä isoimman haasteen ja menee paikkoihin, joissa tietää saavansa takkiin. Meidän viesti on alusta saakka ollut se, että koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa parempi elämä ja se, että sillä ei ole mitään väliä kuinka monta kertaa sinut lyödään maahan. Vain sillä on merkitystä, kuinka monta kertaa nouset yrittämään uudestaan.

Tämän vuoksi minä Ja Tuukka koimme, että Armanin kehitys on siinä pisteessä, että jotta tämä seikkailu voi päättyä itsensä voittamiseen, on otettava entistäkin isompi haaste. Haaste, joka sulkisi ympyrän. Haaste, joka ottaa tähän asti tapahtuneen fyysisen ja henkisen kehityksen, pistää ne entistäkin rankemmalle koetukselle ja nivuttaa kaiken yhteen.

Otimme suuren hypyn tuntemattomaan, kun päätimme kohdata sarjassa ympäristön haasteineen. Kill Arman muuttuu Armanin Viimeiseksi Ristiretkeksi ja on selviytymisseikkailu. Jännitys- ja selviytymisaspektit muodostuvat puhtaasti siitä, että lokaatiomme ovat maailman äärissa.  Keskiössä ovat arjen unohdetut sankarit ja vaikeat luonnonolosuhteet, joissa sarjamme sankarit selviytyvät jokainen päivä. Sarjan pääpaino on ystävyydessä, luottamuksessa, hengissä pysymisessä sekä rakkaudessa lähimmäisiin. Viimeisessä ristiretkessä tulen matkustamaan yhteisöihin ja heimoihin, jotka elävät täysin länsimaisen kulttuurin ulkopuolella. Oppilas oppipoika-asetelma on edelleen säilytettynä ja jokaisessa kohteessa minun on lunastettava uudessa ympäristössä oma paikkani.

Sarjassa asun Kamputseassa kadulla ja kaatoipaikoilla ilman rahaa, minun täytyy selvitä Pohjois-Siperian talven karusta tundrasta, joudun kestämään Filippiinien merijalkaväen erikoisyksikön viidakkoleirin sekä asun brasilialaisessa favelassa vaarallisen jengin jäsenenä keskellä aluetta, jossa vallitsee jengisotia.

Tämän enempää en tässä kohtaa paljasta. Pitkin reissuja päivitän täällä kaikki kuulumiset. Toivomme Tuukan kanssa todella, että pysytte meidän mukana tällä viimeiselläkin seikkailulla. Tarvitsemme teidän tukea enemmän kuin koskaan aiemmin, sillä nyt on edessä vakavia ja oikeita vaaroja ja vaikka kuinka olemme yrittäneet minimoida riskit etukäteen, niin epävarmuustekijöitä on enemmän kuin koskaan aiemmin. Pitäkää peukkuja!

Arman Alizad Arman Alizad